Nosečnost je za večino žensk nekaj tako čarobnega, lepega in neopisljivega. Kajti to je čas, ko se zaveš, da nisi več sama in prevzameš ljubečo odgovornost, tako do sebe, kot do svojega dojenčka v trebuščku. V tem času nosečnice še bolj pazimo na svoje zdravje. Počutje, na hrano, ki jo jemo, na pijačo, ki jo pijemo in prav je, da se pustimo tudi razvajati ter, da si privoščimo nego.

V času nosečnosti smo v prvi vrsti nosečnice. A hkrati tudi še vedno vse ostalo; uslužbenke, partnerke (žene), nekatere tudi že mame, prijateljice…. Tako imamo poleg svojega čudovitega trebuščka še ogromno dela. Obveznosti, skrbi in s tem tudi stresa. Dejstvo pa je, da je izredno pomembno kako se nosečnice počutimo, saj to vpliva tako na naše zdravje, vitalnost in čustveno stanje. Hkrati pa močno vpliva na samega dojenčka. Če v času nosečnosti znamo poskrbeti zase in za svoje fizično ter čustveno telo je naša nosečnost res čudovita. Brez zapletov in težav. Kajti, ko smo sproščene naše celice z lahkoto ustvarjajo novo življenje in poskrbijo, da je v vsaki izmed njih dovolj življenjske energije, vitalnosti in zdravja. V kolikor pa smo v krču, pod stresom ali preveč obremenjene, naše telo, in s tem tudi vse celice, postane utrujeno. In nezmožno ustvarjati brezhibnih, zdravih, vitalnih novih celic, pretok življenjske energije pa šibak. Vse to se pozna tudi na zdravju in počutju dojenčka. Ter vpliva na njegovo celotno nadaljnje življenje. Saj se v času prenatlne faze (ko je dojenček v trebuščku) sidrajo izjemno pomembne informacije v njegovo fizično telo in hkrati v njegov čustven in mentalni nivo, ki ga spremljajo celo življenje.

Sama sem bila 2x noseča in morem priznati, da sta bili obe nosečnosti zame nekaj najlepšega, kar lahko ženska doživi.

V tem času sem še posebej skrbela in negovala svoje fizično telo (mu dala zdravo hrano in pila eliksirje) kot tudi skrbela za svoje psihično počutje, udobje in sproščenost. V času prve nosečnosti (cca 7 let nazaj) sem začela tudi redno izvajati tudi meditacijo (sicer klasično, ker meditacije za nosečnice ni bilo), s pomočjo katere sem se naučila kako se umiriti. Kako priti v stik sama s seboj in kako tudi navezati stik s svojim dojenčkom. Prav tako sem se naučila kako sprostiti mišice, kako raztopiti skrbi, stres in predvsem sem se ob koncu nosečnosti veliko, veliko ukvarjala kako se pripraviti na porod. Da bo lahek, hiter in brez kakršnih koli zapletov. In točno takšen je tudi bil :). Moj dojenček pa zdrav, močan in seveda najlepši.

V času druge nosečnosti pa sem šla še korak dlje, popolnoma sem se prepustila svoji intuiciji in dovolila, da pridejo vse informacije, ki jih potrebujem v času nosečnosti. In tako sem začela sama izvajati meditacije, ki so bile usmerjene tako name; na nosečnico, kot tudi na dojenčka v mojem trebuščku. Te meditacije so bile resnično čarobne. V njih sem se popolnoma sprostila. Poskrbela za svoje zdravje in vitalnost hkrati pa negovala svoje čustveno telo, tako da sem prečistila, raztopila, spustila toksična čustva in občutke. Na teh čarobnih popotovanjih sem tudi spoznavala in se družila s svojim dojenčkom. Imela sva čisto prave diskusije, skozi katere sem prejela ogromno informacij. Od tega katera hrana mu najbolj ustreza, kako je v določenem trenutku obrnjen v mojem trebuščku, pa vse do tega kakšne pleničke so zanj najustreznejše. Najbolj pa sem se veselila najinih objemov in poljubčkov.

Kakšen mesec pred porodom pa sem začela z raztapljanjem strahov glede poroda in hkrati sem začela svoje mišice / celice pripravljati na ta pomemben dogodek; jih sproščala in hkrati krepila. Tako sem tudi sama maksimalno poskrbela, da sta bila oba moja poroda hitra, lahka in popolnoma brez zapletov. Dojenčka pa zdrava in vitalna.

Kako poskrbeti za čudovito nosečnost in lahek porod?

Dejstvo pa je, da vse nosečnice nimajo »čudovite« nosečnosti, da včasih pride tudi do kakšnih zapletov. V tem primeru je še posebej pomembno, da se nosečnica resnično umiri in sprosti. Da poskrbi, da je njeno fizično telo napolnjeno z življenjsko energijo in hkrati, da spusti in raztopi vsa psihična bremena, ki mnogokrat samo situacijo bistveno poslabšajo. In ravno meditacija je čudovita tehnika, ki vse to omogoča in hkrati neguje tudi otroka. V meditativnem stanju (alfa ali theta) se namreč celice popolnoma sprostijo in v njih se aktivira tudi proces samozdravljenja. Sproščene celice pa so lahko pretočne za življenjsko energijo, dvigne se njihova vitalnost in zdravje. Okrepi se njihovo jedro in tako se izboljša zdravstveno stanje nosečnice in posledično tudi dojenčka. Prav tako se v času meditacije zdravijo, raztapljajo in sproščajo vsi težki občutki, negativna čustva, stres, strahovi, blokade… In s tem se močno dvigne tudi razpoloženje in psihično počutje bodoče mamice. Dojenček pa prejme izjemo pomembne občutke varnosti, zaželenosti, ljubljenosti.

Nekaj bistvenih prednosti meditacije v nosečnosti:

  • okrepi vez ljubezni med bodočo mamico in otrokom,
  • blagodejno vpliva na razvoj dojenčka (fizično, čustveno in mentalno),
  • dojenček že v trebuščku dobi občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti.
  • Umiri in sprosti bodočo mamico,
  • okrepi komunikacijo med dojenčkom in bodočo mamico,
  • raztaplja napetosti, stres in bremena,
  • zmanjša strahove pred porodom in lajša sam porod…

Glede na svoje izkušnje in na izkušnje mojih udeleženk meditacij za nosečnice, lahko z gotovostjo rečem, da je meditacija v nosečnosti izjemno darilo, tako nosečnici, kot tudi dojenčku.

Meditacije so vam na voljo TUKAJ >>>