Loading Dogodki
23
april

Meditacija za nosečnice

april 23, 2019 @ 11:00 dop
 • This dogodek has passed.
 • DATUM: 23.4.2019, 7.5.2019, 21.5.2019, 4.6.2019
 • KDAJ in KJE: spletne meditacije – prejmete jih na vaš e-naslov in jih poslušate kadarkoli in kjerkoli v neomejenih ponovitvah
 • CENA: 25€/meditacijo
 Meditacija za nosečnice

Meditacija za nosečnice

Meditacija v nosečnosti je izjemno priporočljiva, tako za bodočo mamico kot tudi za dojenčka, saj se v času meditacije vez med otrokom in materjo izjemno okrepi.

23.4.2019 – Spuščanje skrbi, bremen in raztapljanje stresa ter krepitev najine (mami – dojenček) povezave

7.5.2019 – Raztapljanje strahov glede poroda in priprava na porod

21.5.2019 – Kaj mi sporoča moj dojenček in najino prvo srečanje 

4.6.2019 – Spoznavanje svojega dojenčka ter krepitev občutka varnosti, sprejetosti, ljubljenosti in zaželenosti dojenčka 

Bodoče mamice se vedno bolj zavedate, kako zelo pomembno je prenatalno obdobje (prvih 9 mesecev v trebuščku). Prav tako sta tudi znanost in medicina že davno tega potrdila, da morate nosečnice čim več časa preživeti v prijetnem, harmoničnem in mirnem okolju.

Dejstvo je, da se v prenatalnem obdobju ogromno dogaja. Dojenček sidra svoje lastne energije in hkrati sprejema in se močno povezuje z energijo mame. Vse, kar čuti mamica, čuti tudi dojenček in ti občutki ter čustva se sidrajo kot pomembne informacije v njegovo telo (v fizično, čustveno in mentalno telo) in ga bodo spremljali vse njegovo življenje. Zato je tako zelo pomembno, da mamice v času nosečnosti lepo skrbite zase, se negujete in se predvsem imate rade. To ne pomeni, da sedaj hodite samo še v kozmetične salone… ja, tudi kdaj za pocrkljat, bistveno pa je, da ste bodoče mamice v tem času stabilne, mirne, da se znate na nežen način lotiti izzivov in hkrati da znate na ljubeč način postaviti zdrave meje.

Pri vsem tem pa je bodoči mamici v izjemno pomoč in podporo prav meditacija, ki omogoča, da se v prvi vrsti bodoča mamica poveže sama s sabo, da začuti, kaj so njene potrebe, želje in cilji. Ko je tako v stiku sama s seboj je mirna, umirjena in harmonična. Z lahkoto se sliši in sledi svoji intuiciji. Posledično je srečna pa tudi zdrava in vitalna, kar je izredno pomembno, še posebej v času nosečnosti. Prav tako pa meditacija blagodejno vpliva tudi na otroka, saj se v času meditacije mami in otrok močno povežeta, začutita in mnogokrat tudi komunicirata. Mami lahko tako že v fazi nosečnosti zazna, kakšen je njen otrok, kaj mu je všeč, kakšne so njegove lastnosti in kako mu lahko resnično da tisto, kar potrebuje. Dojenček pa tako že v trebuščku dobi občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti.

Prednosti meditacije v nosečnosti:

 • krepi vez med bodočo mamico in otrokom,
 • blagodejno vpliva na razvoj dojenčka (fizično, čustveno in mentalno),
 • dojenček dobi občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti,
 • umiri bodočo mamico,
 • vzpostavi komunikacijski kanal med otrokom in bodočo mamico,
 • sprošča napetosti, stres in bremena,
 • zmanjša strahove pred porodom in olajša sam porod…

Meditacije za nosečnice so izjemno nežne, pomirjujoče in hkrati posebno doživetje, saj pridete v globok stik same s sabo in s svojim dojenčkom.

Vsaka meditacija se bo pričela z nežnimi zvoki tibetanskih skled, ki vas bo pričel sproščati hkrati pa bo raztapljal vaše skrbi in obveznosti ter omogočil, da se bo vaš um popolnoma umiril. Zvoku skled pa bo sledila čudovito srečanje z vašim dojenčkov, kjer mu boste lahko prisluhnili, spoznali kaj mu je všeč, kaj si želi in hkrati mu boste lahko povedali kako zelo ga imate radi že sedaj. V teh izjemnih srečanji boste lahko dojenčka tudi objeli in mu tako podarili občutek varnosti, sprejetosti in ljubljenosti. Vaš dojenček pa vam bo podal številne odgovore, njegove želje in morda celo nasvete; od tega kaj mu je všeč, da sedaj jeste, pa vse do tega kakšno barvo copatkov si želi :).

Občutki med in po meditaciji so izjemni, saj spustite bremena in raztopite stres, napolnite se s harmonijo, mirom in ljubeznijo ter se močno, močno povežete z dojenčkom.

IZKUŠNJE UDELEŽENK:

Med meditacijo za nosečnice  pri Tanji sem se počutila izjemno dobro, zelo močne in prijetne energije so me preplavljale, skratka krasen balzam za našo in dojenčkovo dušico 🙂 Priporočam vsem bodočim mamicam, ki želijo sebi in svojem dojenčku izredno prijetno počutje.

Eva B.

 

 

Čudovito 20-minutno popotovanje ”okoli sveta” v katerem je pomemben le eden potnik. Vez z dojenčkom, ki ga sploh še ne poznate a vseeno ljubite, postane še močnejša. Prvič sem se udeležila takšne meditacije in jo vsekakor priporočam vsem bodočim mamicam.

Sandra E.

PRIJAVA NA MEDITACIJO ZA NOSEČNICE

Izberi datum*

SORODNI DOGODKI

Podrobnosti

Datum: april 23, 2019
Čas: 11:00 dop
Dogodek Category: